cikk_kreativ

Íme a 8 legnagyobb fogyókúrás tévhit! Hányat ismersz közülük?

A fogyókúra alatt tényleg tabunak számítanak az édességek? A szex valóban az egyik legjobb zsírégető módszer? A teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk fogyasztanak, míg a finomliszttől elhízunk?
Ismerősök Neked is ezek a kérdések?
A következőkben tisztázzuk a legnagyobb fogyókúrás tévhiteket , amelyek szinte városi legendává válva vezetik félre, a súlyfeleslegüktől megszabadulni vágyókat…
Dr. Mike Roussell táplálkozástudományi szakember, diabetikus, orvos segít megválaszolni a 8 leggyakoribb és legproblémásabb fogyókúrás tévhitet.
dr_Mike (2)

1. tévhit:

Ha nem reggelizünk, elkerüljük a kalória-bevitelt!
Nagyon tévednek mindazok, akik az áhított fogyás érdekében azzal kezdik napjaikat, hogy az első étkezést, a reggelit egyből kihagyják, pusztán azért, hogy egy kalória-felvételt megspórolhassanak. A minneanapolisi egyetem kutatói, egy kétezer fiatal bevonásával elkészített tanulmányában, arra hívják fel a figyelmet, hogy egyik kísérletükben a rendszeresen reggelizők, ugyanannyi idő alatt fejenként átlagosan 2,3 kilóval kevesebbet híztak, mint a nap első étkezését kihagyók. A mérleg nem mutat kevesebbet, ha nem reggelizünk. A jelenség egyik oka az, hogy reggeli nélkül az anyagcsere-folyamatok sem indulnak be, s délidőben viszont annál nagyobb és gyorsan felbukkanó éhség jelentkezik, amely esetében igen nehéz mértéket tartani. Bizonyított, hogy ebéd során jóval kevesebbel is beérjük, ha előtte a napot reggelivel indítottuk.

2. tévhit:

Fogyókúra közben az édességek tabunak számítanak!
Jó hír mindazoknak, akik eddigi fogyókúrájuk során csupa ízetlen, unalmas dolgot ettek a fogyás érdekében, hogy az édességekről nem kell lemondaniuk. A jelenség pszichológiailag úgy néz ki, hogy minél több ételről tiltjuk le szervezetünket, annál hamarabb várható, hogy két lábbal rúgjuk fel fogadalmunkat, hogy az önsanyargatásból adódó nélkülözésnek egy jó nagy zabálással vessünk véget. Érdemes a zsír- és szénhidrátdús édességek helyett, inkább olyan ételeket fogyasztani, melyek édesek, de emellett egészségesek is, például tejből és kevés gyümölcsből készült shake, natúr joghurt egy kanál gabonaőrleménnyel és kevés aszalt gyümölccsel, stb. Ha valaki nem tud lemondani a csokoládéról, néha egy kevés csokit megengedhet magának, de inkább a magas kakaótartalmú, jó minőségű csokoládéból fogyasszon kisebb adagot, például egy fél kocka csokit reszeljen a kávéjába édesítés helyett. A hangsúly a mértékletességen van.
edesseg

3. tévhit:

A gyógynövények nem fogyasztanak!
Elsősorban vizelethajtó, hashajtó, emésztésjavító és étvágycsökkentő tulajdonságaik miatt hasznosak, de bizonyos növények a méregtelenítés és az anyagcsere folyamatait is nagyban elősegítik. Mivel a méreganyagok a zsírszövetekben rakódnak le, az utóbbi hatás kifejezetten előnyös, ha a közérzetünkön szeretnénk javítani a fogyókúra alatt (és után).
A gyógynövények nemcsak a zsírégetést könnyítik meg, de méregtelenítő tulajdonságuknak köszönhetően abban is segítenek, hogy a leadott kilók sokáig ne térjenek vissza. Külsőleg és belsőleg is érdemes használnunk őket.
Aloe vera

4. tévhit:

Sokszor, de keveset!

Talán ez az egyik, még táplálkozási szakértők körében is legtöbbet vitatott kérdés, hogy a főétkezések közé, szükséges-e további kiegészítő táplálkozásokat iktatni. Néhány szakember azt javasolja, hogy a napi három nagyobb étkezés közé egy-egy kisebbet is tervezzünk be, s e módszerrel elkerülhetjük azt, hogy a három nagyobb esetében az erősebb éhség miatt, túl sok kalóriát vegyünk magunkhoz; más szakértők viszont lebeszélnek róla. Tény, hogy vércukor-szintünk minden étkezés után emelkedik, amelyre szervezetünk válaszul inzulint termel, amely jelenléte a hízásért is felelőssé tehető. Ennél fogva nem feltétlen ajánlott a kiegészítő étkezések beiktatása, ám a szakemberek ez esetben is fontosabbnak tartják a naponta bevitt összkalóriaszámot az étkezések számánál. Fontos szabály, hogy a közbeiktatott étkezések egészségesek és alacsony kalóriatartalmúak legyenek, például zöldségfalatkák, joghurt, kevés gyümölcs. A három főétkezés mellé, maximum két kisebb étkezést iktassunk be. A vacsorára elfogyasztott étel kis adagnyi és kímélő legyen, és ne túl kései időpontban vacsorázzunk. Így biztosíthatjuk emésztésünknek is a pihenést.

5. tévhit:

A diabetikus csokoládéban kevesebb kalória van!
A diabetikus csokoládékban cukor helyett édesítőszer van, de gyakran a jobb íz érdekében sokkal magasabb a zsírtartalmuk. Ne fogyasszunk diabetikus édességeket!

6. tévhit:

Aki vegetáriánus, csak vékony testfelépítésű lehet!

Azáltal, hogy a húsról és húskészítményekről lemondunk, nem leszünk csinosak.Elég csak a panírozott zöldségekre, gombákra, valamint a pékárukra vagy olajos magvakra gondolnunk. Ezek nagyon távol állnak a kalóriaszegény élelmiszerektől. Tény, hogy a vegetáriusok között ritkábban látni súlyfelesleggel küzdőt, de ennek oka inkább abban keresendő, hogy az általuk fogyasztott menü jóval változatosabb.

7. tévhit:

A léböjt-kúra kiváló fogyókúrás módszer!

A léböjt-kúra célja az, hogy emésztőrendszerünket ideiglenesen tehermentesítsük, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, és a salakanyag teljesen kiürüljön belőle. A helytelenül végzett léböjt-kúra az anyagcsere felborulásához vezethet. Egyik veszélye abból adódik, ha nem pótoljuk a vizet és az elektrolitokat, másik veszélye pedig az, hogy a nagyobb éhezés után életmódváltás hiányában, jojo-effektusra kell számítanunk. A súlyvesztés ugyanakkor nem a zsírrétegekből történik, csupán a salakanyagok és tekintélyes mennyiségű víz távozott testünkből. Ennek megfelelően, önmagában a léböjt-kúra hosszú távon nem alkalmas fogyókúrás célokra, arra viszont tökéletesen megfelel, hogy egy egészséges, kalóriában szegény táplálkozáson alapuló életmódot a böjtöléssel vezessünk be.

20140311ez-zsir-meregtelenites-igen-vagy
További információt a méregtelenítésről, az anyagcsere gyorsításról és a salaktalanításról a MagfitPATCH Nyári Karcsúsító Méregtelenítő Kúrájában találsz!

8. tévhit:

A teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült ételek alacsony kalóriatartalmúak!

Mindegy, hogy kenyér, zsemle, vagy tésztaféle, a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, közel annyi kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos készítmények. Ennek ellenére mégis a teljes kiőrlésűt ajánlatos választani, hiszen nem elég csupán a kalóriát nézni, azt is érdemes figyelembe venni, hogy a teljes kiőrlésű gabonában lévő összetett szénhidrátok nehezebben szívódnak fel, tovább biztosítanak jóllakottság-érzést, magasabb rosttartalmuk segít a méreganyagok kiürülésében, és vitamin, valamint nyomelem tartalmuk is magasabb. Az egyszerű szénhidrátokból álló pékáruk gyorsan megemelik a vércukorszintet, melyre a szervezet nagy inzulin-kiáramlással reagál, mely a zsírraktározásnak kedvez. Ez a megemelkedett vércukorszint gyorsan le is cseng, és hamar éhségrohamot indukál.
0304

Fogyókúrás tipp:

A MagfitPATCH fogyókúrás tapasz 8 szupererős méregteleíntő hatóanyagot tartalmaz, amely extrém módon beindítja a szervezeted méregtelenítő funkcióit!
A MagfitPATCH csökkenti a zsír lerakodását, fokozza a metabolizmust, szabályozza a vérnyomást és fokozza a bélműködést.
Naponta minimum napi 2-2,5 liter folyadékot kell meginni. Enélkül a méreganyag nem tud megfelelően eltávozni a szervezetedből, így a bőrfeszesítés sem lesz kellően hatékony.
Ezt a cikket a MagfitPATCH támogatta!