blog

Adri megdöbbentő átalakulása, nézd meg hogy sikerült neki!

Sziasztok!
Váradi Adrienn vagyok, 42 éves és mára már büszkén mondhatom múltidőben: kövér voltam. Azért küldöm el a történetemet, hogy segítsek másoknak. 

Az életem akkor változott meg, amikor meghalt az anyukám. Teljesen összetörtem és nagyon komolyan lefogytam. Egyszerűen képtelen voltam enni. De a körülöttem levők addig – addig nyüstöltek, amíg enni nem kezdtem. Rájöttem, hogy megnyugtat, ha eszek, mert nem fájt annyira. Hiszen Ő volt az én hősöm…

Annyit ettem és annyira mélypontra kerültem, hogy pszichológusra volt szükségem. A doki szerint evéssel pótoltam a űrt utána.

Az utcán nem egyszer éreztem, hogy gúnyt űznek belőlem, hogy gusztustalan tehén vagyok.. A suttogások és mutogatások kikészítettek. Persze a kisfiam Tomi ebből semmit sem érzett. Számára ugyanúgy jó voltam. Gyakran csináltunk közös programokat, de már nem éreztem jól magam emberek között. És ez nem egyszer rányomta a bélyegét a hangulatomra.
va3

Eljutottam arra a pontra, hogy ha belenéztem a tükörbe, akkor amorf tehénként láttam magam viszont.

Elhatároztam, hogy leadok néhány kilót, majd még néhányat. Felállítottam magamnak egy evési szabályt.

Furcsa, hogy az evészavarok, amik elvileg az esztétikumból és a testünk látványának zavaraiból indulnak ki, kinőhetik magukat egészen komoly, mentális problémává.

Szégyelltem magam. A legdurvább az volt, hogy nem tudtam különbséget tenni a könnyebb és a nehezebb tükörképen között. Mindkettőn undoritónak láttam magam. A környezetem persze nem sokat tapasztalat ebből, csak azt látták, hogy pár hét alatt picivel vékonyabb lettem.

Egyre gyakrabban törtek rám az evési rohamok.. Elkezdtem hánytatni magam.

Ez egy idő múlva a stressztelenítés eszközévé vált. Csak zabáltam és hánytam. Bevált, mert a feszültséget csökkentettem vele. Egyre többször hazudtam a barátaimnak is. Lemondtam a találkozókat. Még jobban szégyelltem magam, amiért hazudozó lettem. Ettől persze újra rám jött az ehetnék és utána a hányás…

Igazából a húgomnak tűnt fel, hogy valami nem stimmel velem. Gyanús volt neki, hogy eltűntem egy közös vacsi után és lebuktam előtte. Próbáltam kimagyarázni, de nem tudtam… Elküldtek orvoshoz. A folyamatos hányás miatt kezdtek tönkremenni a fogaim is.

Az orvos felírt antidepresszánsokat és szorongásgátlókat. Igazából csak letompultam és rosszabbul teljesítettem a munkámban. Otthon nagyon figyeltek rám, hogy evés után nehogy “véletlenül eltűnjek”. Emiatt újra elkezdtem hízni.

A munkahelyemen megismerkedtem Petivel. Eddig még sosem találkoztunk mert más részlegen dolgozott. Beleszerettünk egymásba. Látta, hogy gyógyszereket szedek. Nem tudom, hogyan történt, de elkezdtem neki mesélni. A kezelő orvosom is támogatta azt, hogy beszéljek a problémáról mással is.

Nagyon zavart, hogy újra kezdtem elhízni. Peti így is szeretett, de engem rettenetesen frusztrált. Nem akartam azon görcsölni, hogy megint tehén leszek, és emiatt elkezdtem kutakodni a neten megoldások után.

Peti mesélte, hogy a nővérének egy tapasz vette el az étvágyát. Úgy gondolta, hogy talán nekem is segítene és nem lenne állandó éhségérzetem.

va4

Ezután megrendeltük a tapaszt. Elég furán nézett ki, de kb másfél hét után éreztem vmi változást. Nem voltam annyira éhes. Olyan volt, mintha elvette volna az étvágyamat! És elkezdett hatni. Kezdtek eltűnni a feleslegek rólam. Tényleg működött! Hihetetlen érzés volt. Nem zavart semmiben, mivel csak éjjel volt rajtam. Nem tudom elmondani, hogy mennyire könnyen adtam le a kilókat önkínzás és hánytatás nélkül!

Peti és a tapasz együtt elkezdtek rendbe tenni. Elértem a tapasszal egy egészséges méretet is.

va2

16 kilótól szabadultam meg 9 hét alatt.

Nagyon büszke vagyok magamra. Nem akarok már tovább diétázni. Végre jól érzem magam a bőrömben.

Nem vagyok tökéletesen gyógyult, de jó úton haladok. Már nem látom magam kövérnek. Mondhatni, megbarátkoztam saját magammal végre. Peti segített feldolgozni Anyu halálát. Betöltötte azt az űrt, amit hagyott.

Köszönöm, hogy segítettetek a tapasszal abban, hogy újra magamra találtam! Petinek pedig, hogy mellettem volt és végig támogatott  :)